Vigtigste Forebyggelse

Bukspyttkirtelkirurgi for pancreatitis

Inflammation i bugspytkirtlen er en af ​​de sygdomme, som det er svært at forudsige. I et tilfælde går det uigenkaldeligt, i det andet tager det en kronisk form, og i det tredje kan det kræve kirurgi.

Overtrædelse af udløb af pancreasjuice, der fører til en stigning i intraduktalt tryk, kan fremkalde akut pancreatitis, hvilket igen er farligt på grund af det faktum, at i løbet af det pancreasvæv er beskadiget og ødelagt. I tilfælde af at en person, der lider af pancreatitis, ikke er opmærksom på hans tilstand og ikke overholder de forskrifter, som den behandlende læge har givet ham, er udviklingen af ​​vævsnekrose og dannelsen af ​​suppuration helt sandsynligt. Disse faktorer fører ofte til behovet for kirurgisk behandling, som vil redde patienten fra udviklingen af ​​alvorlige komplikationer.

Dette skyldes, at operationen på et så vigtigt organ som bukspyttkjertlen i de fleste tilfælde ikke går uden spor, og kirurgisk indgreb kan være af den mest uforudsigelige karakter, hvilket kan forklares ved følgende fakta:

  • bugspytkirtlen er i direkte kontakt med organerne, hvilket kan medføre irreversible virkninger;
  • i tilfælde af nekrose af bugspytkirtelvæv, kan det være nødvendigt med fuldstændig fjernelse, hvilket igen er næsten umuligt uden forringelse af kvaliteten af ​​det videre liv;
  • saften produceret af bugspytkirtlen er i stand til at handle på det indefra, hvilket fører til adskillelse af væv;
  • pancreasvæv er ekstremt skrøbeligt, og det kan føre til kraftig blødning både under operationen og i rehabiliteringsperioden.

Hvis det kommer til behovet for kirurgisk indgriben, så er det virkelig en dårlig ting, og du har brug for at stole på eksperterne.

Indikationer for bugspytkirurgi

  • kronisk pankreatitis, ledsaget af regelmæssige eksacerbationer og ikke at komme ind i en tilstand af remission ved hjælp af medicinering;
  • vævs nekrose, pankreas suppuration;
  • pankreas nekrose - død og adskillelse af bugspytkirtlen i kronisk eller akut pancreatitis
  • ineffektiv konservativ behandling i 2 dage, hvilket fører til symptomer på peritonitis spildt (stigning i enzymforgiftning);
  • komplikation af akut pancreatitis med destruktiv cholecystitis.

Hvis kirurgisk bistand ikke leveres i tide, har nogen af ​​disse forhold farlige konsekvenser, selv døden. Det skal også bemærkes, at lægerne er nødt til at ty til kirurgi for akut pancreatitis hos kun 6-12% af alle tilfælde.

Typer af bugspytkirtelkirurgi

Der er tre typer af operationer, afhængigt af tidspunktet for deres præstation:

  • Tidlige (akutte og akutte) operationer udføres ved første påvisning af farlige diagnoser, der truer en persons liv (blokering af den store duodenale brystvorten, enzymatisk peritonitis, kombination af akut pancreatitis med destruktive cholecystitier).
  • Senere operationer udføres i gennemsnit 2 uger efter sygdommens indtræden, hvilket falder sammen med sekvestrationsfasen, abscessering og smeltning af de døde områder af retroperitonealt fedt og pankreas.
  • Udskudt (planlagt) operationer udføres om en måned og undertiden senere efter en fuldstændig lindring af den akutte tilstand. Formålet med sådanne operationer er at forhindre gentagelse af sygdommen.

Bukspyttkirtelkirurgi kan være helt anderledes afhængigt af egenskaberne ved en bestemt sag. Faktorer, der påvirker operationen, vil være tilstedeværelsen eller fraværet af adskillelse af syge væv fra raske, graden og forekomsten af ​​purulentnekrotisk proces i bugspytkirtlen, graden af ​​generel inflammation og mulige samtidige sygdomme i mave-tarmkanalen. Det er muligt at bestemme behovet for en eller anden metode til kirurgisk indgreb ved hjælp af laparoskopi, translaparotomisk undersøgelse af bugspytkirtlen og bukhulen.

Hvis pancreatogen enzymatisk peritonitis er etableret under laparoskopi, foreskrives laparoskopisk dræning af bukhulen, efterfulgt af peritonealdialyse og infusion af lægemidler. Kernen i denne operation er, at under styring af et laparoskop føres mikroirrigatorer til omendets åbning og venstre subfrenisk rum, og gennem en lille punktering af abdominalvæggen i venstre iliacregion introduceres en tykkere dræning i bækkenet.

Dialyseløsninger skal indeholde antibiotika, antiproteaser, cytostatika, antiseptika (chlorhexidin eller furatsilin), glucoseopløsninger. Denne behandlingsmetode klarer sig med succes, men kun i de første tre dage efter indtræden af ​​akut peritonitis. Det er ikke fornuftigt at anvende denne metode til fedtbetændt pankreas nekrose, såvel som for galdepancreatitis. For at opnå dekompression i galdeveje med pankreas peritonitis kan laparoskopisk abdominal dræning suppleres med cholecystom.

I tilfælde af at der i laparotomi er fundet en edematøs form af pancreatitis, infiltreres vævet omkring bukspyttkjertlen med en opløsning af novokain med antibiotika, cytostatika, proteasehæmmere. Derudover introduceres en mikroirrigator til mesenteri-roten af ​​den tværgående tyktarm for yderligere infusioner af lægemidler. Dette følges af dræning af fyldhullet og pålæggelse af en cholecystom. For at forhindre indtrængning af enzymer og spredning af toksiske nedbrydningsprodukter til retroperitonealvævet isoleres krop og hale i bugspytkirtlen fra parapancreatisk fiber (abdominisering). Hvis den nekrotiske proces ikke stoppes efter operationen, kan der kræves en relaparotomi, som sætter en stor belastning på en allerede svækket organisme.

Ofte kræver kirurgisk indgreb kalkuleret pankreatitis, hvis hovedsymptom er tilstedeværelsen af ​​sten i bugspytkirtlen. Hvis stenen er placeret i kanalerne, skæres kun kanalvæggen. Hvis stenene er flere, udføres dissektionen langs hele kirtlen. Der er situationer, hvor fuldstændig resektion af et organ berørt af sten er vist. Sygdommen findes overvældende hos mennesker over 50 år.

Hvis en cyste findes i bugspytkirtlen, fjernes den sammen med en del af kirtlen. Om nødvendigt kan organet fjernes fuldstændigt.

Med kræft i bugspytkirtlen er der kun radikale behandlingsmetoder.

Denne operation garanterer ikke genopretning og fuld levetid, det er ekstremt traumatisk og giver en stor procentdel af døden. Et alternativ til disse manipulationer er en cryodistriction udført under hæmoragisk pancryonekrose. Under denne procedure udsættes vævene for ultra-lave temperaturer, hvorefter sundt bindevæv kommer frem på eksponeringsstedet.

Det er ofte tilfældet, at galdevejsproblemer kommer i forbindelse med bugspytkirtlen. Sådanne forhold kræver en særlig tilgang og opmærksomhed. Når bugspytkirtlen smelter, kan galdeblæren, duodenum og mave lide. Desværre er graden af ​​dødsfald i den kirurgiske behandling af destruktive former for pancreatitis meget høj - 50-85%.

Konsekvenserne af operationen

Du skal være forberedt på, at kirurgi kan påvirke menneskers sundhed negativt. Her er nogle mulige konsekvenser:

  • operationen kan udløse udviklingen af ​​peritonitis (ophobning af giftige stoffer i bukhulen);
  • eksacerbation af sygdomme forbundet med produktion af enzymer;
  • rigelig blødning og langsom heling af væv efter kirurgi er mulige;
  • operationen kan være dårlig for de nærliggende organer (duodenum, galdeblære og mave).

Mindst fire uger skal patienten være på hospitalet under døgnets overvågning af læger. Det er specialister, der kan mærke forringelsen af ​​tiden og forhindre mulige komplikationer. Efter et hospitalsophold kan du fortsætte til behandlingsfasen i hjemmet, som vil omfatte den diæt, der ordineres af den behandlende læge, hvile, mangel på fysisk aktivitet og medicin.
Den postoperative periode kræver en præcis opfyldelse af alle lægens recept, ellers er risikoen for tilbagefald stor.

Følgende anbefalinger er bindende:

  • Indtagelse af insulin. Under sygdom producerer bugspytkirtlen en utilstrækkelig mængde enzymer, hvilket igen kan føre til udvikling af diabetes mellitus, hvilket er en hyppig samtidig sygdom i pancreatitis.
  • Modtagende fordøjelsesenzymer, der hjælper mavetarmkanalen til fuldt og trygt at klare sin funktion.
  • Fysioterapi ordineret af den behandlende læge.
  • Terapeutisk kost.

Så hvis du har en operation i bugspytkirtlen med pancreatitis, bør du ikke være bange for det. Moderne medicin er på et højt niveau, og rettidig lægehjælp er i stand til at redde dit liv!

Pancreatitis operation anmeldelser

Der er sådanne menneskelige sår, som du aldrig tænker på, før du oplever den hårde vej. Så der opstod noget forkert i form af en sygdom kaldet pancreatitis. Jeg vil citere et lille citat fra Wikipedia for dem, der ikke ved hvad det er:

Pankreatitis er en gruppe af sygdomme og syndromer, hvor inflammation i bugspytkirtlen er observeret. Under inflammation i bugspytkirtlen frigøres enzymer udskilt af kirtelkirtlen ikke i tolvfingret, men aktiveres i selve kirtlen og begynder at ødelægge det (selvfordøjelse).

Et par ord om dig selv for at få en lille ide. Jeg bor i en af ​​de regionale centre i vores store modersmål. Jeg er ikke alkoholiker, jeg ryger ikke, men også ikke en HUD. Jeg kan moderat drikke, men ikke til bevidstløshed.

Og nu selve essensen. Det hele startede i maj i år. Slægtninge ankom, og ved tradition besluttede vi at lave en shish kebab og krydre det med alkohol. Jeg drak selv lidt (ca. en liter øl i alt), for næste dag havde jeg brug for at arbejde. Om aftenen følte jeg en lille uanstændighed og en let følelse af kvalme. Temperaturen steg til 38. Efter at have afskrevet denne sag for en mulig ARVI, tog han et antiviralt middel og gik i seng. Om morgenen var der en svaghed, generelt var sundhedstilstanden mere eller mindre normal, så jeg besluttede at fortsætte med at drikke antivirale og gå på arbejde. Kun om aftenen steg temperaturen til 37,2 - 37,5. Næste dag følte jeg mig endnu bedre, arbejdede dagen, kom hjem, havde aftensmad. Og så begyndte "eventyret". Temperaturen skubbede op kraftigt og nåede næsten 40, åndenød, takykardi og monstrøs svaghed dukkede op. Efter at have lavet en feberreducerende injektion, blev det besluttet at vente til morgenen og gå til læge.

Om morgenen bestod jeg de nødvendige prøver og konsulterede lægen, antibiotika blev ordineret og et hospital blev åbnet. Og alt ser ud til at være ingenting, men efter et par timer kalder en ven fra polyklinikken og siger, at testene er dårlige, der er en mistanke om lungebetændelse, du skal gå til hospitalet for en røntgenstråle. På dette tidspunkt var jeg næppe i stand til at stå op for mine fødder, og smerten i overlivet begynder. Ankommer til hospitalet og tager et billede sørget for, at lungerne er rene. Vi besluttede at kontakte nødrummet. Der tog de hurtigt blod og havde målt trykket, lægerne blev overrasket, da jeg selv stadig var på mine fødder. Trykket var omkring 80/50. Det blev besluttet at indlægge mig i intensiv pleje. Derefter er næsten alt i en døsighed, jeg husker kun, hvordan jeg gav mine familiemedlemmer telefonen og tingene, og i 3 dage faldt jeg næsten ud af livet og vågnede kun fordi jeg havde en anden flaske ændret i en dropper.

I slutningen af ​​3. dag forbedrede min tilstand lidt, min bevidsthed blev vendt tilbage, og jeg blev overført til en kirurgisk afdeling. Spise og drikke strengt forbudt, fortsatte med at sætte droppere i en anden uge i 6-8 timer om dagen. Hænder er bare dumme fra så mange. Ved udgangen af ​​den første uge blev mængden af ​​lægemidler lidt reduceret, og de fik lov til at drikke usødet æblekompot og lidt tynd gelé. Men der var stadig noget i vejen, i den anden uge var temperaturen konstant mellem 37,5-38, selvom lægerne ifølge deres ord ikke forårsagede nogen bekymring.

Ved udgangen af ​​anden uge blev der igen svær svaghed, smerter i maven blev tilføjet, men lægerne brød sig ikke meget. Jeg kunne næsten ikke komme på toilettet af mig selv. I denne henseende insisterede familiemedlemmer gennem venner på overførsel til det regionale centres hospital. Vi fik ikke lov til at transportere, vi fik at vide at komme på egen hånd.

I det regionale hospital blev halvdelen af ​​stofferne omfordelt igen, igen droppere. Men staten begyndte at forbedre sig markant hver dag. Jeg tilbragte næsten 2 uger der. Begyndte at udvide kosten lidt. Børns potatismos, grøntsagssupper, porridge på vand blev tilladt.

Nu, efter 2 måneder fra opladningstidspunktet er jeg på en streng kost, men langt mere omfattende end i begyndelsen. Selvfølgelig er der ingen alkohol, fed, stegt, salt og krydret. I løbet af måneden på hospitalet tabte jeg 13 kg, fra 75 til 62. Om kosten vil jeg nok lave et særskilt indlæg, samt flere tilfælde på hospitalet, der observeres fra siden.

Bukspyttkjertormhovedtumor

Medlem siden: 15. maj 2012 Indlæg: 48

Bukspyttkjertormhovedtumor

Fortæl mig venligst. Mor 1944 gr. For nylig har meget tabt sig vægt (med ikke meget vægt i livet) Samtidig forstyrrede intet. Tiltalende læger om drastisk vægttab, svaret er en, som du vil have diabetes. Senere er sukker og i sandhed stærkt forøget til 22 år. Men det faldt gradvist og drikker mani. Plus svaghed. Samtidig fortsatte arbejdet. Efter alle de seneste helligdage, påske, Mayovka, hvor han spiste og kebab og andre i hendes tilfælde af afvisning, kom gulsot på 4,05. En CT-scanning blev lavet af obstruktiv gulsot, bukspyttkjertanshovedtumor. De sætter i onkologisk dispensering, hvor det allerede har været næsten en uge. I løbet af denne tid gør hun ikke noget undtagen enemas og droppers en gang om dagen. Men pluset passerer nogle tests, lægen ikke dedikerer til noget. Han sagde, at man skulle gøre operationen som forstået i galdeens passage. Og så vil vi se. Men det er ikke klart, hvad der forventes. Hvorledes vil der i lang tid blive udført forskning. Vi har kun lavet fluorografi, et kardiogram. Efter alt, galeforgift kroppen. I dag overføres de også til insulin. Er det ikke muligt at gennemføre al eksamen i 1-2 dage? Hvor svært er denne operation?

Medlem siden: Jan 18, 2007 Beskeder: 7.756

Det er muligt at inspicere et par dage, men interventionen er bedre at udføre efter overførslen til insulin, og det tager tid.

Medlem siden: 15. maj 2012 Indlæg: 48

En akut operation var planlagt i går, da bilirubin er stærkt stigende, allerede 300. Vi har gennemgået en operation for passage af galde. Hvad angår den yderligere mulighed for at fjerne tumoren, blev operativiteten først sat i tvivl, da tumoren var vokset til en stor beholder, men størrelsen af ​​CT var 1,3 * 1,8 (ikke stor). Hvad angår MS, syntes de at blive fortalt. Men bagefter sagde han, at det er umuligt at betjene, da disse skibe nærer hele peritoneummet, og hvis det betjenes, vil det ikke stige op fra bordet. Ifølge tumoren sagde de, at den var lavdifferentieret. Samtidig er resultaterne af histologi endnu ikke tilgængelige. Fortæl mig, kan der være klinikker, eksperter, hvor sådanne sager drives? Det er meget skuffende, fordi tumoren ikke er stor og samtidig giver op. Og hvad er praksis med cyberkniv i sådanne tilfælde?

Medlem siden: Jan 18, 2007 Beskeder: 7.756

Lad os tage en detaljeret redegørelse for undersøgelsens resultater

Medlem siden: 15. maj 2012 Indlæg: 48

Tak for svaret. Jeg vil gerne vide, hvor der virkelig er virtuoser inden for kirurgi på bugspytkirtlen? Efter at have talt med den opererede læge igen blev indtrykket skabt, at vi simpelthen blev drænet til et andet hospital. Han sagde, at vi i byen har 3 specialister, der udfører lignende operationer, men de er meget efterspurgte, så det er bedst at konsultere andre hospitaler. Har disse læger virkelig ikke lyst til at påtage sig lægerne? Vi er løsningsmiddel, hvis dette er spørgsmålet, tror jeg, han var overbevist om dette, da de takkede for operationen. Vi er i Ukraine. Men jeg fandt en information om den russiske føderations sundhedsministeriets centrale røntgenradiologi institut på internettet. Er dette virkelig en god institution? Måske vil du rådgive dit hospital, hvis du har bugspytkirurgi. I den nærmeste fremtid vil jeg nulstille erklæringen.

Medlem siden: Jan 18, 2007 Beskeder: 7.756

Giv venligst erklæringen mindst for at bedømme funktionsdygtigheden, så den kan være.

Medlem siden: 15. maj 2012 Indlæg: 48

Hej Som lovet her er et uddrag. Alle mine tidligere spørgsmål er relevante. Jeg ville være meget taknemmelig for svaret.
Scan2.TIF

Medlem siden: 15. maj 2012 Indlæg: 48

Da det ikke koges ned, så du vil følge linket, en mere link
http://narod.ru/disk/51267977001.a53. Scan2.TIF.html

Medlem siden: Jan 18, 2007 Beskeder: 7.756

Uddraget angiver ikke tumørens størrelse, det er meget kort, men i betragtning af beskrivelsen - sandsynligvis er det virkelig ubrugeligt. Selvom re-konsultering i X-ray Institute giver mening.

Medlem siden: 15. maj 2012 Indlæg: 48

De bad lægen om at gøre en detaljeret erklæring. Fortæl mig, om jeg har ret til at tage kortet? I går blev der afladt fra hospitalet.

Medlem siden: Jan 18, 2007 Beskeder: 7.756

Sprøjtning i WPC kan betjenes. Det er problematisk, når de vokser i de mesenteriske skibe og portalvenen.

Medlem siden: 15. maj 2012 Indlæg: 48

Tak for dine hurtige svar, trods weekenderne.
Jeg blev rådgivet af lægen om at give moderen en CT-angiografi af maven for at bestemme muligheden for operation. Mor ønsker ikke at gøre det, og motiverer, at fra operationen til operationen skal tage mere tid (i betragtning af at den 17. maj havde hun bilirubin 400 før operationen), og så vil disse undersøgelser være forældede. Hun ønsker heller ikke at gå til en konsultation for forskningsinstitutterne af samme grund, at hun nu ikke vil gøre noget alligevel, og så kan kartingen ændre sig. Men jeg ved, at det er sådan en smerte, når du ikke kan tøve.
1. Fortæl mig hvordan man ved hvad der allerede er muligt at gøre kemi, kirurgi (hvis muligt)?
2. Hvor meget tid skal passere eller hvilke tests skal være normale? 3. Hvordan man ved, at leveren har genoprettet sig fra bilirubin?
Og fortæl mig, det var før operationen. Og nu flyder benene nogle gange.
4. Hvad er årsagen til dette, og hvad kan du drikke?

Medlem siden: Jan 18, 2007 Beskeder: 7.756

1. At donere blod til leverprøver og se om gulsot er gået eller ej
2 og 3 - cm n 1
4. Måske - lavt protein. Se n 1.

Medlem siden: 15. maj 2012 Indlæg: 48

Hej Fortæl mig efter operationen, at bilirubinen er faldet til 55. Zhelitizna er gået. Men igen dukkede op hvide afføring. Plus halsbrand. Hvad kan det være forbundet med? Fødevarestreng diæt, alt damp, kogt.

Medlem siden: Jan 18, 2007 Beskeder: 7.756

Hvad er bilirubin til i dag?

Medlem siden: 15. maj 2012 Indlæg: 48

Alexey Vladimirovich, jeg vil gerne få råd fra dig, ikke længere som en læge, men som et menneske. Fortæl mig venligst, i dag har vi fundet et institut, der "vil forsøge at operere". Jeg forklarede, hvor svært det er. At under operationen er det nødvendigt at fjerne galdekanalerne, en del af duodenalsåret, maven, bugspytkirtlen, og efter min mening blev det sagt om den del af et fartøj (måske har jeg glemt noget). Vi taler om fjernelse af halvdelen af ​​bukhulen. Jeg vil gerne vide
1. Er der mennesker, der har udført en sådan mængde operationer i praksis, og har de overlevet?
2. Og det vigtigste er at gå på det, eller er det bedre at lade en person leve sin alder (da risikoen overstiger alle tærskler)?
3. Hvad angår det foregående indlæg, så nu bilirubin tyve med lidt (jeg kan ikke huske enhederne).
Tror ikke på, at vi på nogen måde forsøger at pålægge os ansvaret for at træffe en beslutning om dig. Jeg forstår bare, at vi på hospitalet ikke er i stand til at høre et direkte svar på sådanne spørgsmål, men beslutningen er stadig for moderen. For eksempel sagde min bekendtskab, lægen, da hun først hørte om operationsvolumen: Ja, du er hvad, og så tænkte hun og sagde: Hvis der er nogen chance overhovedet, skal du klamre på det. Hvad er din mening?

Medlem siden: Jan 18, 2007 Beskeder: 7.756

1. Der er. Dødeligheden er høj postoperativ. En femårig overlevelsesrate med bekræftet cancer overstiger desværre ikke det uden kirurgi. Selvom forventet levetid er noget længere. Tumoren er næsten 2 cm, det er meget. Risikoen for postoperative komplikationer øger diabetes kraftigt.
2. Det er op til dig at afgøre, om risikoen er værd. Måske er det palliative den bedste vej ud. Selv om det er svært at sige. Igen, diabetes. Hvis jeg personligt så patienten, kunne jeg give mere specifikke råd.
3. Hvis lidt mere end tyve - kan du allerede anvende specielle behandlinger.

Medlem siden: 15. maj 2012 Indlæg: 48

Alexey Vladimirovich, jeg lykønsker dig med din professionelle ferie. Jeg ønsker dig mere vitalitet, tålmodighed, de mest sunde og samtidig generøse patienter. Tak for dit arbejde og lydhørhed.
I Rusland, trods alt, den samme dag skatarbejder? I Ukraine, ja.

Alt sammen

pancreatitis (betændelse i bugspytkirtlen)

_GaRnEt_ 10/22/2008, 4:36 PM

TEVER 10/22/2008, 7:50 pm

SanKet 10/26/2008 3:31

Der er ingen sunde mennesker.. der er uudforsket

Personligt har jeg pancreatitis i mere end otte år, symptomerne ligner din.
Hvad vil jeg fortælle dig? Pankreatitis er en sygdom, der desværre ikke er egnet til at fuldføre helbredelse. Det vil sige, det er en kronisk sygdom, det samme som for eksempel cholecystitis eller colitis. Men dør ikke af det. I otte år har jeg forsøgt en masse af alle former for stoffer, piller, traditionel medicin. Læger har set så meget, at deres rug. eeee. Jeg kan ikke se på ansigterne, jeg går ikke til dem allerede for længe siden, jeg ved med hjertet, at de vil fortælle mig)) Og symptomerne optrådte i 2001, så de forbliver. Og de ændrer sig heller ikke mod forbedring eller mod forringelse. Ifølge den generelle mening fra alle læger, kan forværring af kronisk pankreatitis kun undgås ved korrekt kost. Lægemidler fra det er endnu ikke blevet opfundet. Jeg råder dig ikke til at bruge penge på kosttilskud - de er normalt meget dyre og vil ikke medføre nogen fordel. Kun den rigtige kost + indtagelse af enzymer som festal, pancreatin, mezim-forte, pancreon, penzital og te te. Jeg har en komplet liste over dem, kan jeg give) Og sørg for at gøre øvelser for maven - det bedste af yoga, men elementære vuggende pressen (dvs. hæve fødderne af stammen fra en udsat position på ryggen) er også rart. Og om alkohol bliver nødt til at glemme, desværre for evigt.
Men du er ikke bekymret), som du ser, jeg er i live og i den nærmeste fremtid vil jeg ikke dø)
..
Hvis du har spørgsmål, skriv til mig i PM, vil jeg med glæde rådgive)
Indlægget er blevet redigeretSanKet: 10.26.2008, 03:48:53

_GaRnEt_ 10/26/2008, 1:19 PM

Evgeni @ 10.26.2008, 13:41

Der er ingen sunde mennesker.. der er uudforsket

Selvfølgelig er jeg også enig i, at en ultralydsrapport ikke er nok, de giver generelt de samme diagnoser til alle, jeg gik til en ultralydsscanning, og du vil få en konklusion: xr. cholecystitis, xp. pyelonefritis, xp. adnexitis, xp. pancreatitis mv. Jeg vil gerne råde dig til at henvende sig til Skurikhina, det er engageret i Ayurveda, er diagnosticeret på pulsen og derefter ordinere medicin plante-baseret på gamle ayurvediske opskrifter. Herself konfronteret med dette, min mand i mange år plaget med mave-tarmkanalen, og sår og erosion, og at netop ikke var, hvor vi bare blev ikke behandlet, til ingen nytte, ingen forbedring. Og da de undergik pulsdiagnose og drak de foreskrevne lægemidler i 4 måneder, havde EGD (sluget sonden) en lille betændelse i maveslimhinden og intet mere! Vi var chokerede. Forresten led Skurikhin også fra bugspytkirtlen før, nu er alt i orden. Hvis du er interesseret, skriv i en personlig, vil jeg give hendes koordinater.

Rickshaw 11.11.2008, 15:45

Aritmos 11/10/2008, 16:33

Personligt har jeg pancreatitis i mere end otte år, symptomerne ligner din.
Hvad vil jeg fortælle dig? Pankreatitis er en sygdom, der desværre ikke er egnet til at fuldføre helbredelse. Det vil sige, det er en kronisk sygdom, det samme som for eksempel cholecystitis eller colitis. Men dør ikke af det. I otte år har jeg forsøgt en masse af alle former for stoffer, piller, traditionel medicin. Læger har set så meget, at deres rug. eeee. Jeg kan ikke se på ansigterne, jeg går ikke til dem allerede for længe siden, jeg ved med hjertet, at de vil fortælle mig)) Og symptomerne optrådte i 2001, så de forbliver. Og de ændrer sig heller ikke mod forbedring eller mod forringelse. Ifølge den generelle mening fra alle læger, kan forværring af kronisk pankreatitis kun undgås ved korrekt kost. Lægemidler fra det er endnu ikke blevet opfundet. Jeg råder dig ikke til at bruge penge på kosttilskud - de er normalt meget dyre og vil ikke medføre nogen fordel. Kun den rigtige kost + indtagelse af enzymer som festal, pancreatin, mezim-forte, pancreon, penzital og te te. Jeg har en komplet liste over dem, kan jeg give) Og sørg for at gøre øvelser for maven - det bedste af yoga, men elementære vuggende pressen (dvs. hæve fødderne af stammen fra en udsat position på ryggen) er også rart. Og om alkohol bliver nødt til at glemme, desværre for evigt.
Men du er ikke bekymret), som du ser, jeg er i live og i den nærmeste fremtid vil jeg ikke dø)
..
Hvis du har spørgsmål, skriv til mig i PM, vil jeg med glæde rådgive)


Mennesker dør af pancreatitis, især hvis det er akut pancreatitis og det er ikke den bedste form for pankreatisk nekrose. Sædvanligvis går sådanne tilfælde i kirurgi, men procentdelen af ​​overlevende efter fjernelsen af ​​bugspytkirtlen er i min hukommelse ikke så stor. Undskyld for den dystre prognose.
Når forværrer henstillingerne fra en-kold, sult og fred. Under remission, streng overholdelse af kosten og indtagelse af enzymer, men af ​​enzymerne i bugspytkirtlen. Så vidt jeg ved, mens det bedste stof er Creon.

SanKet 10.11.2008, 17:06

Mennesker dør af pancreatitis, især hvis det er akut pancreatitis og det er ikke den bedste form for pankreatisk nekrose. Sædvanligvis går sådanne tilfælde i kirurgi, men procentdelen af ​​overlevende efter fjernelsen af ​​bugspytkirtlen er i min hukommelse ikke så stor. Undskyld for den dystre prognose.

Det handlede om den milde form for kronisk pankreatitis, som blev diagnosticeret til forfatteren. Hvis vi talte om akut pancreatitis og dens komplikationer, såsom peritonitis, bylder i bughulen, nekrose i maven væg, pancreas fistler, blødning fra de omkringliggende bugspytkirtel fartøjer, nekrotiserende pancreatitis, blodig opkastning, generel blodforgiftning og andre rædsler - denne pige er ikke så at udstationering på CT kunne skrives, ville hun ikke engang kunne gå og ville være på hospitalet. Og med den milde form for kronisk pankreatitis, lever folk, forudsat at de fører den rigtige måde at leve på, alderdom og forbliver funktionelle i mange år.
Og Imho kan dø af forkølelsen.
Indlægget er blevet redigeretSanKet: 10.11.2008, 17:10:58

SanKet 11/10/2008, 17:14

Der er et folkemøde, du har brug for 1 kop boghvede, vaske og sortere, hæld 500 gram kefir, insister 10 timer.

Jeg prøvede også det, jeg lagrede kun boghvede på forhånd i en elektrisk kaffekværn og hældte boghvedepulver over kefir, ikke korn.

Maralkin 11/10/2008, 5:58 pm

SanKet 11/10/2008, 18:10

Jeg har en medicin - en kost. Jeg spiser ikke fed, stegt, krydret, sodavand, citrusfrugter (i sidste uge døde jeg af en halv orange). Jeg har smerter selv fra en masse vand. Jeg drikker også vand for lidt. for resten tager jeg ikke nogen stoffer. Jeg har levet som dette i 10 år og ingenting. ikke død))) nogle gange er der ubehag, accepterer festal. Jeg ved ikke, hvordan det er forbundet, men det hjælper mig.

Det er ganske enkelt forbundet - fordi festalen indeholder fordøjelsesenzymer. Når de kommer ind i lumen i tolvfingret, letter det arbejdet i bugspytkirtlen, belastningen på den bliver mindre og henholdsvis intensiteten af ​​smerten, falder også.

Virkningerne af bugspytkirtelkirurgi

En operation i bugspytkirtlen er et komplekst indgreb, hvor den inflammatoriske proces fjernes, cyster, dannet falske kanaler og andre patologier, der påvirker organets funktion og fremkalder alvorlige komplikationer. Bukspyttkirurgi er en kompleks kirurgisk procedure med stor risiko for komplikationer, som kan være fatale.

Til hvem er tildelt

Operationen til fjernelse af bugspytkirtlen udføres i fravær af positiv dynamik som følge af lægemiddelbehandling, når patientens tilstand hurtigt forringes. Bukspyttkirurgi er angivet i følgende tilfælde:

  • kronisk stadium af pancreatitis
  • akut stadium af den destruktive form af pancreatitis
  • forværret pancreatitis
  • pancreas blødt vævsskade på grund af mekanisk stress;
  • Tilstedeværelsen af ​​maligne tumorer i kroppen.

Ved kirurgisk indgreb udføres fuldstændig fjernelse af bugspytkirtlen eller delvis resektion af beskadiget blødt væv. Vanskeligheder under operationen er forbundet med placeringen af ​​bugspytkirtlen.

Organet er forbundet med tolvfingertarmen og har kun galdekanaler med mave-tarmkanalen, er forbundet med nyrerne, og den øvre og nedre vena cava passerer nær bugspytkirtlen. I tilfælde af patologiske forstyrrelser i bugspytkirtlen, for eksempel pankreatitis kræver kirurgen større nøjagtighed og forsigtighed, da en forkert bevægelse kan fremkalde skade på de koronære blodkar.

Sværhedsgraden ved at drive pancreas skyldes strukturelle træk. Det er meget svært at sætte sting på det, ardannelse efter operationen tager meget lang tid, hvilket medfører høje risici for at åbne blødning, fisteldannelse.

Forberedelse til operation

Operationen for pankreatitis og andre sygdomme i bugspytkirtlen, især kirurgisk fjernelse af kræfttumorer, er meget vanskelig. For at forhindre komplikationer og til at forberede grundigt til kirurgi er der brug for en serie af medicinske tests og en instrumentel undersøgelse.

Det er obligatorisk at indsende en generel og detaljeret blodprøve. I tilfælde af mistanke om en svulst i bugspytkirtlen er der lavet test for en tumormarkør. Instrumentdiagnostik omfatter ultralydsundersøgelse af bugspytkirtel og tilstødende indre organer.

Afhængigt af hvilken diagnose der foretages, kan computertomografi foreskrives. I de fleste tilfælde involverer forberedelse til kirurgisk indgreb i bugspytkirtlen passage af magnetisk resonanscholangiopanertografi.

Hvis det er nødvendigt at fjerne sten fra kanalerne, udpeges endoskopisk retrograd kolangiopancrepografi. Denne metode til instrumentdiagnostik gør det muligt at få fuldstændige oplysninger om tilstanden i bugspytkirtelkanalerne ved brug af et kontrastmiddel.

Hvis mistanke om kræft i bugspytkirtlen udføres, udføres en blødvævsbiopsi. En biopsi er en metode til at opnå en prøve af en onkologisk neoplasma ved at punktere dets bløde væv og derefter undersøge det for at bestemme tumorens maligne eller godartede natur.

At tage en biopsi har sine egne vanskeligheder, da der i løbet af proceduren blødning kan åbnes, efter at et materiale er taget, danner en fistel. På grund af den store risiko for komplikationer, opererer lægerne organet med det samme og foretrækker helt at fjerne tumoren.

Typer af operationer og mulige komplikationer

Det er op til lægen at afgøre, hvilken type bugspytkirurgi der skal vælges, afhængigt af sværhedsgraden af ​​det kliniske tilfælde: om organet kan bevares, eller det skal være fuldstændigt resekteret.

Typer af kirurgi på bugspytkirtlen:

  • Whipple operation (anvendes i nærvær af en tumor);
  • pancreatotomi (delvis resektion af organet på grund af spredning af onkologisk neoplasma);
  • Frey's operation (delvis fjernelse af et organ med fuldstændig resektion af hale eller hoved).

Alle operationer udføres ifølge en algoritme. For det første gør lægen en åbning af bugspytkirtlen, så er der en frigivelse af blodpropper i fedtposen. Derefter udføres blødt syning.

Afhængig af patientens diagnose åbnes en inflammatorisk eller purulent formation, en del af orgelet (hale eller hoved) fjernes i alvorlige tilfælde, hvis personen har kræft, og sagen er resekterbar, organet er fuldstændig resekteret. Af alle vii operationer i bugspytkirtlen er den mest enkle og relativt sikre Freya-radikale metode.

Mekaniske effekter på bugspytkirtlen under operationen fører ofte til forskellige komplikationer i rehabiliteringsperioden. Konsekvenserne er ikke altid reversible. Kirurgi på bugspytkirtlen har den højeste dødelighed.

Ofte efter operationen opstår postoperativ pankreatitis. Denne komplikation er udtrykt ved alvorlig smerte, udviklingen af ​​leukocytose, en stigning i kropstemperaturen, en hurtig forringelse af den generelle tilstand frem til udviklingen af ​​et chok.

I de fleste tilfælde forekommer sådanne konsekvenser hos patienter med sygdomme som sår, den omfattende spredning af den inflammatoriske proces fra bukspyttkjertlen til andre indre organer. Andre mulige konsekvenser af operationen er blødning, forværring af kroniske sygdomme, peritonitis.

Rehabiliteringsperiode

Kan jeg forlade hospitalet umiddelbart efter operationen? Nej. Patienten overvåges i flere dage. Sammensætningen af ​​blod overvåges, sukkerprøver tages, blodtryk måles regelmæssigt, en røntgenstråle tages.

Mange komplikationer, der opstår efter operationen, kan forekomme efter et stykke tid. Afhængig af patientens tilstand i de første dage efter operationen er der lavet en prognose for fremtiden.

På forummet kan du finde oplysninger om, at udskrivningen fra hospitalet er lavet 1-1,5 måneder efter operationen. I den første uge efter operationen skal patienten overholde sengeluften.

Rehabilitering omfatter obligatorisk slankekure. Fødevarer efter pankreas kirurgi starter fra de første 2 dage med fasting, hvorefter det giver mulighed for mad på dag 3. I den første uge er produkterne kogt udelukkende dampet. Menuen i de første dage består af følgende produkter: usødet te, krakkere, cottage cheese, grød med mælk, æggehvil omelett, dampet.

Diætet efter bukspyttkjertelkirurgi vokser gradvist. Om aftenen kan du spise yoghurt. Kogte produkter tillades 10 dage efter operationen. Mad i rehabiliteringsperioden udelukker stegte og fede fødevarer, røget kød, melprodukter, slik og bagning.

I fremtiden kan patienten kun lejlighedsvis forkæle sig med forbudte fødevarer.

Obligatorisk genstand i rehabiliteringsprogrammet - fysioterapi. At komme tilbage til det aktive liv er nødvendigvis gradvist. Træningsbehandling efter bugspytkirurgi består af åndedrætsøvelser og kardiovaskulær træning. Gymnastik skal udføres strengt under medicinsk vejledning.

Ifølge medicinsk statistik forsinker forsømmelsen af ​​behovet for at udføre fysisk terapi øvelser signifikant patientens rehabiliteringsproces, øger risikoen for gentagelse efter operationer på onkologiske tumorer.

Feedback om operationen

Patienter efter operationen fortæller:

  1. Igor, Moskva: De diagnosticerede pancreatitis, blev behandlet i lang tid med piller, men det hjalp ikke meget. Selv skylden: fulgte ikke en særlig kost. Som følge heraf måtte jeg opereres på. Alt gik godt. Det var svært at følge en streng kost. Men efter indgrebet begyndte jeg at føle mig meget bedre.
  2. Elena, Ivanovo: Fandt en tumor på bugspytkirtlen, gjorde en operation for at fjerne det, godt, at orgelet ikke blev fjernet. Efter operationen var der alvorlig smerte, de sagde, at dette var en hyppig komplikation, de blev behandlet med stoffer. Nu er alting forbi, jeg følger kosten, jeg kontrollerer jævnligt med lægen.
  3. Vadim, 60 år gammel: Efter operationen på bugspytkirtlen begyndte ikke at udføre øvelserne, var for doven. Til sidst fortryrede jeg det - jeg var i lang tid at komme sig. Tak til lægerne, der trak pillerstatus op. Enhver, der vil gå på en sådan operation, kan jeg sige: kost og åndedrætsøvelser er påkrævet, ellers kan der være et tilbagefald.

Anmeldelser af patienter, der har gennemgået operation i bugspytkirtlen, koges ned til en ting: Hvor præcist vil personen følge lægens anvisninger, udføre øvelserne og holde fast i kosten, afhænger af genopretning og trivsel.

Operationen til fjernelse af bugspytkirtlen er en meget kompleks kirurgisk procedure, der kræver en nøjagtig gennemførelse af anbefalinger fra specialister i rehabiliteringsperioden.

Bukspyttkjertormhovedtumor

Medlem siden: 15. maj 2012 Indlæg: 48

Bukspyttkjertormhovedtumor

Fortæl mig venligst. Mor 1944 gr. For nylig har meget tabt sig vægt (med ikke meget vægt i livet) Samtidig forstyrrede intet. Tiltalende læger om drastisk vægttab, svaret er en, som du vil have diabetes. Senere er sukker og i sandhed stærkt forøget til 22 år. Men det faldt gradvist og drikker mani. Plus svaghed. Samtidig fortsatte arbejdet. Efter alle de seneste helligdage, påske, Mayovka, hvor han spiste og kebab og andre i hendes tilfælde af afvisning, kom gulsot på 4,05. En CT-scanning blev lavet af obstruktiv gulsot, bukspyttkjertanshovedtumor. De sætter i onkologisk dispensering, hvor det allerede har været næsten en uge. I løbet af denne tid gør hun ikke noget undtagen enemas og droppers en gang om dagen. Men pluset passerer nogle tests, lægen ikke dedikerer til noget. Han sagde, at man skulle gøre operationen som forstået i galdeens passage. Og så vil vi se. Men det er ikke klart, hvad der forventes. Hvorledes vil der i lang tid blive udført forskning. Vi har kun lavet fluorografi, et kardiogram. Efter alt, galeforgift kroppen. I dag overføres de også til insulin. Er det ikke muligt at gennemføre al eksamen i 1-2 dage? Hvor svært er denne operation?

Medlem siden: Jan 18, 2007 Beskeder: 7.756

Det er muligt at inspicere et par dage, men interventionen er bedre at udføre efter overførslen til insulin, og det tager tid.

Medlem siden: 15. maj 2012 Indlæg: 48

En akut operation var planlagt i går, da bilirubin er stærkt stigende, allerede 300. Vi har gennemgået en operation for passage af galde. Hvad angår den yderligere mulighed for at fjerne tumoren, blev operativiteten først sat i tvivl, da tumoren var vokset til en stor beholder, men størrelsen af ​​CT var 1,3 * 1,8 (ikke stor). Hvad angår MS, syntes de at blive fortalt. Men bagefter sagde han, at det er umuligt at betjene, da disse skibe nærer hele peritoneummet, og hvis det betjenes, vil det ikke stige op fra bordet. Ifølge tumoren sagde de, at den var lavdifferentieret. Samtidig er resultaterne af histologi endnu ikke tilgængelige. Fortæl mig, kan der være klinikker, eksperter, hvor sådanne sager drives? Det er meget skuffende, fordi tumoren ikke er stor og samtidig giver op. Og hvad er praksis med cyberkniv i sådanne tilfælde?

Medlem siden: Jan 18, 2007 Beskeder: 7.756

Lad os tage en detaljeret redegørelse for undersøgelsens resultater

Medlem siden: 15. maj 2012 Indlæg: 48

Tak for svaret. Jeg vil gerne vide, hvor der virkelig er virtuoser inden for kirurgi på bugspytkirtlen? Efter at have talt med den opererede læge igen blev indtrykket skabt, at vi simpelthen blev drænet til et andet hospital. Han sagde, at vi i byen har 3 specialister, der udfører lignende operationer, men de er meget efterspurgte, så det er bedst at konsultere andre hospitaler. Har disse læger virkelig ikke lyst til at påtage sig lægerne? Vi er løsningsmiddel, hvis dette er spørgsmålet, tror jeg, han var overbevist om dette, da de takkede for operationen. Vi er i Ukraine. Men jeg fandt en information om den russiske føderations sundhedsministeriets centrale røntgenradiologi institut på internettet. Er dette virkelig en god institution? Måske vil du rådgive dit hospital, hvis du har bugspytkirurgi. I den nærmeste fremtid vil jeg nulstille erklæringen.

Medlem siden: Jan 18, 2007 Beskeder: 7.756

Giv venligst erklæringen mindst for at bedømme funktionsdygtigheden, så den kan være.

Medlem siden: 15. maj 2012 Indlæg: 48

Hej Som lovet her er et uddrag. Alle mine tidligere spørgsmål er relevante. Jeg ville være meget taknemmelig for svaret.
Scan2.TIF

Medlem siden: 15. maj 2012 Indlæg: 48

Da det ikke koges ned, så du vil følge linket, en mere link
http://narod.ru/disk/51267977001.a53. Scan2.TIF.html

Medlem siden: Jan 18, 2007 Beskeder: 7.756

Uddraget angiver ikke tumørens størrelse, det er meget kort, men i betragtning af beskrivelsen - sandsynligvis er det virkelig ubrugeligt. Selvom re-konsultering i X-ray Institute giver mening.

Medlem siden: 15. maj 2012 Indlæg: 48

De bad lægen om at gøre en detaljeret erklæring. Fortæl mig, om jeg har ret til at tage kortet? I går blev der afladt fra hospitalet.

Medlem siden: Jan 18, 2007 Beskeder: 7.756

Sprøjtning i WPC kan betjenes. Det er problematisk, når de vokser i de mesenteriske skibe og portalvenen.

Medlem siden: 15. maj 2012 Indlæg: 48

Tak for dine hurtige svar, trods weekenderne.
Jeg blev rådgivet af lægen om at give moderen en CT-angiografi af maven for at bestemme muligheden for operation. Mor ønsker ikke at gøre det, og motiverer, at fra operationen til operationen skal tage mere tid (i betragtning af at den 17. maj havde hun bilirubin 400 før operationen), og så vil disse undersøgelser være forældede. Hun ønsker heller ikke at gå til en konsultation for forskningsinstitutterne af samme grund, at hun nu ikke vil gøre noget alligevel, og så kan kartingen ændre sig. Men jeg ved, at det er sådan en smerte, når du ikke kan tøve.
1. Fortæl mig hvordan man ved hvad der allerede er muligt at gøre kemi, kirurgi (hvis muligt)?
2. Hvor meget tid skal passere eller hvilke tests skal være normale? 3. Hvordan man ved, at leveren har genoprettet sig fra bilirubin?
Og fortæl mig, det var før operationen. Og nu flyder benene nogle gange.
4. Hvad er årsagen til dette, og hvad kan du drikke?

Medlem siden: Jan 18, 2007 Beskeder: 7.756

1. At donere blod til leverprøver og se om gulsot er gået eller ej
2 og 3 - cm n 1
4. Måske - lavt protein. Se n 1.

Medlem siden: 15. maj 2012 Indlæg: 48

Hej Fortæl mig efter operationen, at bilirubinen er faldet til 55. Zhelitizna er gået. Men igen dukkede op hvide afføring. Plus halsbrand. Hvad kan det være forbundet med? Fødevarestreng diæt, alt damp, kogt.

Medlem siden: Jan 18, 2007 Beskeder: 7.756

Hvad er bilirubin til i dag?

Medlem siden: 15. maj 2012 Indlæg: 48

Alexey Vladimirovich, jeg vil gerne få råd fra dig, ikke længere som en læge, men som et menneske. Fortæl mig venligst, i dag har vi fundet et institut, der "vil forsøge at operere". Jeg forklarede, hvor svært det er. At under operationen er det nødvendigt at fjerne galdekanalerne, en del af duodenalsåret, maven, bugspytkirtlen, og efter min mening blev det sagt om den del af et fartøj (måske har jeg glemt noget). Vi taler om fjernelse af halvdelen af ​​bukhulen. Jeg vil gerne vide
1. Er der mennesker, der har udført en sådan mængde operationer i praksis, og har de overlevet?
2. Og det vigtigste er at gå på det, eller er det bedre at lade en person leve sin alder (da risikoen overstiger alle tærskler)?
3. Hvad angår det foregående indlæg, så nu bilirubin tyve med lidt (jeg kan ikke huske enhederne).
Tror ikke på, at vi på nogen måde forsøger at pålægge os ansvaret for at træffe en beslutning om dig. Jeg forstår bare, at vi på hospitalet ikke er i stand til at høre et direkte svar på sådanne spørgsmål, men beslutningen er stadig for moderen. For eksempel sagde min bekendtskab, lægen, da hun først hørte om operationsvolumen: Ja, du er hvad, og så tænkte hun og sagde: Hvis der er nogen chance overhovedet, skal du klamre på det. Hvad er din mening?

Medlem siden: Jan 18, 2007 Beskeder: 7.756

1. Der er. Dødeligheden er høj postoperativ. En femårig overlevelsesrate med bekræftet cancer overstiger desværre ikke det uden kirurgi. Selvom forventet levetid er noget længere. Tumoren er næsten 2 cm, det er meget. Risikoen for postoperative komplikationer øger diabetes kraftigt.
2. Det er op til dig at afgøre, om risikoen er værd. Måske er det palliative den bedste vej ud. Selv om det er svært at sige. Igen, diabetes. Hvis jeg personligt så patienten, kunne jeg give mere specifikke råd.
3. Hvis lidt mere end tyve - kan du allerede anvende specielle behandlinger.

Medlem siden: 15. maj 2012 Indlæg: 48

Alexey Vladimirovich, jeg lykønsker dig med din professionelle ferie. Jeg ønsker dig mere vitalitet, tålmodighed, de mest sunde og samtidig generøse patienter. Tak for dit arbejde og lydhørhed.
I Rusland, trods alt, den samme dag skatarbejder? I Ukraine, ja.

efter bugspytkirurgi

roman20, skriver 28. juli 2008, 19:59
Belgorod, 34 år gammel

Kan du venligst fortælle nogen, der havde operation for pancreatisk pancreatonekrose med en diagnose, jeg vil gerne tale om dette, hvordan man kan leve videre

Hilsner! For 2,5 år siden blev jeg også fjernet krop og hale i bugspytkirtlen. Ingen chance for at komme ud blev ikke givet. Ved afladning var størrelsen 3,8 cm. Hun tilbragte 2 måneder på hospitalet og blev behandlet på ambulant basis i 2 måneder (sekvestreret). Intet overlevede. Jeg spiser alt undtagen brød, mel, pasta og kartofler. Den sande krop forsøger at gå op i vægt. Ofte er der forværringer, du tror, ​​at dette er slutningen, men det bærer. Handicap er ikke givet. Det mest interessante er, hvor længe der skal lide sådan?

Pancreatitis er det?

Symptomer på kronisk pankreatitis indikerer tilstedeværelsen af ​​en alvorlig inflammatorisk degenerativ proces, der forekommer i bugspytkirtlen. Forekomsten af ​​sygdommen er 40 episoder for hver 100.000 mennesker. Dødeligheden er 20-25%.

Patologisk syndrom påvirker en gruppe mennesker, der systematisk overspiserer, drikker, lider af dysfunktion af galde udskillelse, alvorlig forgiftning. I den akutte fase diagnosticeres det hos mænd meget oftere.

Pancreatitis er det?

blogger »Aug 06 2014, 8:00 p.m.

Re: Er pancreatitis?

Nata82 »07 aug 2014, 13:00

Re: Er pancreatitis?

blogger »aug 07 2014, 19:37

Re: Er pancreatitis?

Nata82 »07 Aug 2014, 19:51

Re: Er pancreatitis?

Alika »07 aug 2014, 20:16

Re: Er pancreatitis?

Nata82 »07 aug 2014, 23:00

Re: Er pancreatitis?

Fraulyan Angelika »11 aug 2014, 05:43

Re: Er pancreatitis?

LillyYa "11 aug 2014, 19:35

Re: Er pancreatitis?

Nastya K. "18. november 2015, 19:44

Re: Er pancreatitis?

Nata »Nov 24 2015, 10:13

Kliniske manifestationer af pancreatitis

Hospitalisering af en patient i en specialiseret gastroenterologisk eller intensiv afdeling opstår, når de typiske symptomer på pankreatitis afsløres:

  • Smerter, som har tendens til at stige, bliver grundlaget for forekomsten af ​​et chok. Gradvist oplever smerte i akut pancreatitis karakteren af ​​helvedesild.
  • Ændring af skindet til en grå sallow skygge.
  • Komplekset af forgiftningssymptomer udtrykt.
  • Anfald af opkastning af galde, hvilket ikke medfører betydelig lindring.
  • Skummet afføring med iboende fedtet lugt.
  • Takykardi, sænkning af blodtrykket.
  • I de senere stadier - udviklingen af ​​diabetes.

Hvis du finder ovenstående symptomer, især i komplekset, kan du have brug for akut indlæggelse med yderligere kirurgi, gastroenterologer, endokrinologer. Valget af menuen til pancreatitis i bugspytkirtlen udføres i forbindelse med en ernæringsekspert.

De vigtigste terapeutiske foranstaltninger til påvisning af pancreatitis

Behandling af pancreatitis hos voksne omfatter administration af analgetika; dråber baseret på kolloidal eller saltopløsning; stoffer, der blokerer enzymernes aktivitet nasogastrisk intubation. Når tegn på inflammation i peritoneum udføres kirurgi.

På den første dag i diagnosen af ​​sygdommen er et fuldstændigt afslag på at spise nødvendigt, efterfølgende en diæt for pancreatitis nr. 5. Det er obligatorisk at udelukke krydrede krydderier, grove animalske fedtstoffer, alkohol, kulsyreholdige drikkevarer fra kosten.

Alt om kirtler
og hormonelle system

Indikationer for pancreaskirurgi

Behovet for pancreaskirurgi opstår kun i tilfælde, hvor det ikke er muligt at helbrede sygdommen ved andre metoder, og når der er en trussel mod patientens liv. Fra kirurgisk synspunkt er jern et meget følsomt og "lunefuldt" orgel med den blødeste parenchyma, et væld af blodkar, nerver og udskillelseskanaler. Derudover er den placeret i nærheden af ​​store skibe (aorta, ringere vena cava).

Alt dette skaber en høj sandsynlighed for komplikationer, kræver en kirurg med stor dygtighed og erfaring samt en streng tilgang til bestemmelse af indikationer.

Bukspyttkjertlen har en kompleks struktur og støder op til de største skibe, der strækker sig direkte fra aorta.

Hvornår udføres pancreas operation? Det er nødvendigt, når følgende sygdomme ikke efterlader et andet valg:

  1. Akut pancreatitis med progressiv hævelse af kirtlen, som ikke er acceptabel til konservativ behandling.
  2. Kompliceret pankreatitis (hæmoragisk, pancreatonekrose, brystkirtlen).
  3. Kronisk pankreatitis med alvorlig atrofi, kirtelfibrose, deformitet og indsnævring af kanalerne.
  4. Sten i kanalens kanaler.
  5. Cyster og godartede tumorer.
  6. Maligne tumorer.
  7. Fistelkirtlen.

Det er vigtigt! Hvis der er tegn på operation, så er der intet andet valg. Det er ikke værd at tiden, det kan føre til alvorlige komplikationer af sygdommen.

Typer af operationer ved intervention

Alle former for operationer på bugspytkirtlen er opdelt i grupper, afhængigt af volumen og metode til intervention. Med hensyn til volumen kan de være organbevarende eller med fjernelse af kirtlen eller dens del.

Orgelbesparende operationer

Disse er interventioner, hvor kirtlen væv ikke fjernes, men åbningen og dræningen af ​​en abscess, hæmatom, kapseldissektion med markeret ødem i kirtlen, suturering af beskadiget kirtvæv, dræning af fyldposen under akut pankreatitis til udstrømning af væske udføres.

Cyst drainage operation

Kirurgi for at fjerne kæftens parenchyma

Disse indgreb er opdelt i 2 grupper:

  • resektion - fjernelse af kirtlenes område
  • pancreathektomi - fuldstændig fjernelse af kirtlen.

Resektion kan udføres i forskellige afdelinger, hvor der er en tumor, cyste, nekrose (vævsnekrose): i området af hale, krop eller hoved af kirtlen.

Resektion af kirtlens hale med milten til tumoren

Den sværeste operation i denne gruppe er pancreato-duodenal resektion: fjernelse af kirtlenes hoved, tolvfingertarm, galdeblære, del af maven. Det udføres i tilfælde af en ondartet svulst i hovedet og involverer fjernelse af organerne ved siden af ​​det. Operationen er meget traumatisk, har en høj procentdel af dødelighed og komplikationer.

Til resektion af hovedet anvendes Freys operation på bugspytkirtlen, med bevarelse af duodenum. Det er mindre traumatisk, vist med markante forandringer i hovedet med pancreatitis, obstruktion af bugspytkirtelkanalen. Efter fjernelse af en del af hovedet bliver pancreaskanalen dissekeret i længderetningen og syet til tarmens sløjfe, der skabes en bred fistel mellem det og tarmene for at tillade bugspytkirtelsaften at komme ind i tarmene frit.

Drift Frey resektion af hovedet med dræning af kanalens kanal

Fuldstændig fjernelse af kirtel eller pankreatiskektomi udføres i tilfælde af total pankreasnekrose, alvorlige skader med kædelængde, flere cyster, en omfattende malign tumor.

Operations Technologies

Afhængig af teknologien til at udføre operationer på bugspytkirtlen er der 3 typer:

Åbne operationer

Disse er traditionelle indgreb med et stort snit af maveskinden, hvilket giver god adgang til orgelet. I dag udføres de mindre hyppigt på grund af fremkomsten af ​​nye mere gunstige teknologier.

Minimalt invasiv kirurgi

Disse er laparoskopiske operationer i bugspytkirtlen, udført af flere små snit i mavens hud. Gennem dem indføres videosonde-laparoskopet og specielle instrumenter. Kirurgen overvåger operationen på skærmen. Efter sådanne interventioner er rehabilitering meget kortere, og hospitalsophold reduceres til et par dage.

Pankreas laparoskopi

Blodløse operationer

De bruges hovedsagelig til at fjerne tumorer fra kirtelet. Disse omfatter radiokirurgi - fjernelse ved hjælp af direkte kraftig stråling (cyberkniv), kryokirurgi - frysning af tumoren, fokuseret ultralyd, laseroperation. Hvis cyberkniven slet ikke kræver kontakt med kroppen, udføres resten af ​​teknologierne gennem en sonde, der er indsat i tolvfingertarmen.

Er vigtigt. Hvor gør pancreas operation professionelt? I specialiserede afdelinger i abdominal kirurgi, og i store klinikker er der kirtelkirurgiske enheder.

Kirteltransplantation

En transplantation i bugspytkirtlen er meget vanskelig og udføres hovedsageligt i svær diabetes mellitus - haledelen transplanteres eller økologiske beta-celler implanteres. Hele orglet transplanteres ganske sjældent, hovedsageligt med medfødte abnormiteter eller efter fuldstændig fjernelse af kirtlen, hvis der er en sådan mulighed.

Generelt er indikationerne for transplantation modstridende hvad angår begrundelsen for dets risiko, fordi manglen på en kirtel kan erstattes af enzympræparater.

Beta-celletransplantation: donor-økulære ørevirkninger injiceres med en sprøjte ind i leverens portalveje

Efter operationen: komplikationer, konsekvenser, prognose

Efter pancreaskirurgi afhænger prognosen af ​​den postoperative periode, kvaliteten af ​​rehabilitering, udviklingen af ​​komplikationer, og de er ikke ualmindelige. Blandt de komplikationer, der oftest udvikles:

  1. Intraperitoneal blødning.
  2. Trombose og tromboembolisme.
  3. Infektion, udvikling af abscesser, peritonitis.
  4. Dannelse af bugspytkirtelfistel.

Næsten altid er den uundgåelige konsekvens af operationen på bugspytkirtlen enzymmangel og fordøjelsessygdomme, og diabetes mellitus udvikler sig under resektion af halen. Disse fænomener kan kompenseres ved udpegelse af enzympræparater, substitutter og hypoglykæmiske midler.

Under alle omstændigheder ændrer livet efter alvleeskirurgi sig og skal revideres. Først og fremmest er det nødvendigt at opgive dårlige vaner og strengt følge en kost: udelukker alkohol, fede og krydrede retter, konfekture.

Hvad er muligt efter bugspytkirurgi? Kosten skal indeholde en tilstrækkelig mængde protein (magert kød, fisk, hytteost), fiber og vitaminer: kornsorter, grøntsager, frugter, urter, urtete. Mad bør tages mindst 5 gange om dagen i små portioner.

Det er vigtigt! Manglende overholdelse af kosten efter operationen kan negere sine resultater og forårsage uoprettelig sundhedsskadelig virkning.

Fra de produkter, der er nyttige til bukspyttkjertlen, kan du lave en varieret og fuld menu

Det er også nødvendigt at opretholde en sund livsstil, kombinere fysisk aktivitet med ordentlig hvile og regelmæssigt observeres af en læge.

Kirurgiske indgreb i bugspytkirtlen er komplekse, kræver højt kvalificerede specialister og passende forhold i klinikken. Deres udfald afhænger også stort set af patienten, lægenes recept og kost.

Lignende Artikler Om Pancreatitis

Kost til pancreitis i bugspytkirtlen: et eksempel på menuen

Kost for pancreatitis i bugspytkirtlen, som sådan, begynder ikke tidligere end 4 dage (før det kun fuld sult).Ifølge den generelt accepterede klassifikation af kostvaner, som anvendes i medicinske institutioner, er korrekt ernæring for pankreatitis den Penza diæt nr. 5.

Havre i kampen mod pancreatitis

Havre er etårigt dyrkede planter med mange gavnlige kvaliteter. Det er ikke kun grundlaget for mange vidunderlige retter, men har også helbredende egenskaber.Sund korn bidrager til at være sund

Fjerde grad gastrisk kræft: symptomer, behandling, prognose, anmeldelser

Enhver sygdom forbundet med tilstedeværelsen af ​​tumorer, er opdelt i 4 udviklingsstadier, hvor den fjerde er den mest alvorlige og uhelbredelige.